HOLTER

Deze techniek houdt in dat er een  electrocardiogram (ECG) gedurende 24 uur-6 dagen opgenomen wordt. De opname van het ECG gebeurt wanneer het dier thuis is. Dit onderzoek is heel nuttig om de oorzaak van symptomen zoals syncope (flauwvallen) verder te onderzoeken omdat dit zich zelden in de consultatieruimte voordoet.

Wat gebeurt er juist ?

Holter deviceJe dier wordt tweemaal bij de  Specialist™ (of je eigen dierenarts na afspraak met ACAPULCO) aangeboden, eenmaal om het toestel eraan te hangen en eenmaal om het toestel af te koppelen.

Kleine pleisters voorzien van drukknoppen wordt vastgekleefd op de borstkas van je dier. Aan de drukknoppen worden kabels bevestigd, die op zich verbonden worden met een toestel vergelijkbaar met een walkman. Deze walkman, die de grootte van een creditcard heeft en heel licht is, wordt via een verband op de rug van je dier bevestigd. Je huisdier kan zijn gewone gangetje gaan en alles mag, behalve zwemmen en wandelen in hevige regenbuien. Er wordt aan de eigenaar gevraagd om een accurate agenda van zijn huisdier's activiteiten bij te houden. Wannner het ECG achteraf geanalyseerd wordt zal de cardioloog de agenda vergelijken met wat er zich voordoet op het ECG en het is dus enorm belangrijk om de agenda correct in te vullen.

HolterWat leert dit onderzoek ons?

Een Holter kan ons heel wat nuttige informatie geven. De oorzaak van flauwvallen kan bepaald worden en het effect van sommige anti-aritmische behandelingen kan nagegaan worden. 

Holter